Doet hij te weinig in het huishouden? Moet zij altijd nog iets doen voor je de deur uit kunt? Wil je dat je partner (of je kennis, je baas of je ouders) anders gaat doen en ben je al jaren aan het strijden? Misschien is er een andere weg.


In contact met jezelf kun je keuzes maken die bij jou passen.


Lees informatie en tips over onthaasten onderweg.


Waarom is het heilzaam voor zowel jou als de ander als je wel hulp aanvaardt?


We hebben soms de neiging te willen vechten en onprettige dingen weg te willen duwen. Is dat de beste manier om gelukkiger te worden?


Je wilt afvallen, stoppen met roken, meer sporten, meer tijd ergens voor maken…. Vaak worden dergelijke voornemens genomen vanuit onvrede met jezelf. Je vindt jezelf lelijk, te dik, te lui, niet sportief genoeg, niet standvastig, niet goed bezig……Je bent niet goed genoeg. Vanuit deze insteek is de kans op falen en afhaken groot. Wat zou wel een goede basis voor je voornemen kunnen zijn? En wat kun je doen om je voornemen een grotere kans van slagen te geven?


We zeggen vaak over een ander: “Je kwetst me”, “Je maakt me ongelukkig”, “Je maakt me boos”. Of “Je maakt me blij”. Daarmee leggen we de macht over onszelf bij een ander. Maar heeft die ander die macht wel?