Workshop: Gevoel als waardevolle tool binnen je werk

Heb je het gevoel dat er meer mogelijk zou moeten zijn dan alleen te werken volgens een vooropgezet plan? Zou je graag flexibeler en intuïtiever met je cliënten en hun problematiek om willen gaan binnen de behandeldoelstellingen die je hebt vastgesteld? Wil je bij de keuze van interventies meer uitgaan van de cliënt dan van wat er tevoren gepland staat? Wil je beter aanvoelen wat er bij je cliënt leeft als contact hierover of verbalisatie niet mogelijk is (bijvoorbeeld trauma, hersenbeschadiging of dementieel beeld)? Wil je ook in je werk meer in het hier in nu zijn bij de keuzes die je maakt gedurende de therapie, begeleiding of coaching? Wil je flexibel kunnen inspelen op wat zich aandient als je vooropgezet plan niet blijkt te werken?

In deze 1-daagse workshop gaan we aan de slag met werken vanuit gevoel en intuïtie, waarbij ook het verstand en de ratio niet vergeten worden.

We gaan veel praktisch oefenen. Je ondergaat de oefeningen zelf om eigen ervaring op te doen. Hoewel deze workshop zich richt op de werksituatie, blijkt uit de praktijk dat bijna alle deelnemers ook stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Door de praktische insteek zijn de workshops tevens zeer interessant voor degenen die ook privé meer van hun gevoel uit willen gaan.

We moedigen je niet aan om je samen met collega's in te schrijven. We hebben gemerkt dat het soms belemmerend kan werken als je binnen de training in een andere rol zit dan die van collega-op-het-werk.. Wil je wel samen met collega's komen, neem dan even contact met ons op.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • hoe kun je meer in contact komen met je gevoel, al dan niet in relatie tot de ander?
  • hoe bepaal je wat er leeft bij de ander?
  • durf je te vertrouwen op je gevoel?
  • hoe zet je jouw gevoel in bij het bepalen van wat je de cliënt aanbiedt en welke interventies je gedurende de therapie pleegt?
  • hoe kun je jouw gevoel combineren met je verstand en afstemmen op cognitieve zaken zoals bijvoorbeeld tijdsplanning, structuur bieden, doelstellingen en behandelplan.

Doelgroep:

Professionals in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg, bijvoorbeeld coach, SPV, vaktherapeut, psycholoog, mindfulnesstrainer. Iedereen die meer vanuit zijn gevoel en intuïtie wil gaan werken tijdens het geven van therapie, begeleiding of coaching. Heb je twijfels of je tot de doelgroep behoort, neem dan gerust even contact op.

Doelstelling:

Na deze workshop ben je beter in staat om naast verstandelijke overwegingen ook te werken vanuit je gevoel en intuïtie en dit binnen de gegeven kaders (rationale, doelstelling, behandelplan). Je kunt flexibeler inspelen op dat wat je cliënten nodig hebben. Je bent zekerder van jezelf en je gevoel en durft meer te vertrouwen op je gevoel.

Werkwijze:

Naast een theoretische onderbouwing wordt er vooral veel praktisch gewerkt. Door middel van diverse oefeningen verken je je eigen gevoel en intuïtie met betrekking tot jezelf en de ander, vergroot je het vertrouwen in je gevoel en intuïtie en oefen je in een voorbeeldsituatie met betrekking tot je beroep.

Accreditatie:

Eerdere workshops zijn door het registers vaktherapie geaccrediteerd voor 7 studiepunten. Er zal opnieuw accreditatie aangevraagd worden. Andere accreditaties in overleg.

Data en tijden:

Een zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt je alvast voorinschrijven, dan ben je verzekerd van een plek en kun je een stem laten horen met betrekking tot de nieuwe data. Ook krijg je dan vrijblijvend bericht als er plek vrij komt in de eerdere training. Meer informatie over de regeling voorinschrijving (bovenaan).

Locatie:

Almere

Kosten:

De prijs bedraagt 289,- euro.

Inlichtingen:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgave:

Inschrijfformulier