Onze werkwijze binnen nascholing

 

Je mag jezelf zijn

We vinden het belangrijk dat jij je comfortabel en welkom bij ons voelt. We zorgen voor een veilige omgeving waarin jij mag zijn zoals je bent. Op deze manier kun je optimaal open staan om te ervaren en te leren.

Jouw persoonlijke ontwikkeling

Je zult zelf de oefeningen en de therapievormen ondergaan, die je later kunt gaan gebruiken in je werk. Door jouw eigen ervaringen kun je jouw cliënten zo goed mogelijk helpen. Dat betekent bovendien dat jij ook stappen zult zetten in je eigen persoonlijke ontwikkeling. We hechten hier grote waarde aan. Dit naast je ontwikkeling op professioneel vlak.

Je mag fouten maken

Je leert meer van een onderzoekende open houding dan van het leveren van een perfect resultaat, waarbij je je beperkt hebt tot dat wat je al redelijk goed kunt. We moedigen het maken van fouten aan en kijken daarbij naar jouw eigen leerproces. Je mag binnen een veilige setting onderzoeken, uitproberen, ervaringen opdoen, leren en ontdekken wat wel of niet werkt.

Een optimale omgeving

We bieden je een optimale omgeving, waarin jij je op je gemak voelt, zodat jij al je aandacht kunt richten op het ervaren en het leren. We zorgen dat alles er is wat je nodig hebt en we zorgen voor een duidelijke structuur. We zorgen ook voor aantekeningen en een uitgebreid naslagwerk, zodat jij niet hoeft te schrijven en volledig in de bijeenkomst aanwezig kunt zijn.

We hebben zorg voor jou

Bij een training of opleiding zul je tussen de bijeenkomsten door opdrachten krijgen om je op persoonlijk en professioneel vlak verder te ontwikkelen. We houden daarbij contact met jou, volgen je ontwikkeling en geven je opbouwende feedback. Deze feedback wordt door de deelnemers als heel waardevol ervaren.

In het geval van een eendaagse activiteit nemen we na afloop contact met je op om te kijken of je nog iets nodig hebt.

De lesstof

De inhoud van de les stemmen we zowel af op de lesstof die nodig is om het geleerde toe te kunnen passen in je werk, als op dat wat er leeft bij jou en je medecursisten. De specifieke invulling is derhalve tevoren nog niet geheel bekend.
Je krijgt gedurende de activiteit alle ruimte om de oefeningen en jouw persoonlijke en professionele ervaringen centraal te laten staan. Dit zijn zaken die je niet kunt leren vanuit de theorie.

Wij doen de aantekeningen voor je. Je krijgt naderhand een samenvatting van de dag toegestuurd, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen. Als je een meerdaagse activiteit volgt, dan krijg je tevens toegang tot een online plek waar je relevante bestanden vindt en waar je informatie uit kunt wisselen met je medecursisten.
We hebben een uitgebreid naslagwerk voor je, waarin naast de theoretische achtergronden ook de oefeningen beschreven staan. Met dit alles kun je thuis nog eens rustig nalezen wat er in de bijeenkomst gedaan is, en je verder verdiepen in de theorie.

Praktische informatie

Wij zorgen voor de benodigde matrassen, matjes, kussentjes en dekens. Zelf zorg je dat je gemakkelijk zittende kleren aan hebt, iets wat prettig voelt en niet knelt. Voel je vrij om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld een lekker vest, je favoriete sloffen of sokken meenemen. Voor de kleine honger tussendoor zorgen wij voor divers fruit en gezonde koekjes. Zelf neem je je lunch mee. In de week voorafgaand aan de activiteit krijg je alle informatie die je nodig hebt, thuis gestuurd, zoals adres, noodnummers, parkeergelegenheid, indeling van de dag, handige weetjes, etcetera.

Feedback van deelnemers

Dit zeiden deelnemers over onze werkwijze:

"De docenten zijn positief, integer en vakkundig. Ze geven je een veilige gevoel, dat je er mag zijn zoals je bent". J.M.
"Ik ben me bewust geworden van mijn eigen kunnen. De feedback op de opdrachten was zeer leerzaam. Ik kijk uit naar een vervolg". A. de V.
"Ik ben blij met deze cursus. Jullie zijn inspirerend, een voorbeeldfunctie! Erg waardevol en vakkundig". C.Z.
"Voor mij was de winst van de cursus verdieping, bewustwording, blikverruiming en persoonlijke inzichten. Jullie waren ondersteunend, eerlijk, praktisch, ervaringsgericht, accepterend, bewust". Y.J.