Opleiding Ademtherapie

Wil je meer weten over de ademhaling, ademhalingsproblemen en ademoefeningen? Wil je weten wat je kunt doen bij hyperventilatieklachten of ademklachten en hoe je iemand hiermee kunt helpen? Wil je verkeerde gewoontepatronen van de ademhaling leren herkennen en wil je weten wat de gevolgen er van kunnen zijn? Of wil je weten wat je kunt doen als ademproblemen angststoornissen mede in stand houden? Je krijgt  zowel de theorie als de praktijk met betrekking tot ademhalingsklachten, verkeerde gewoontepatronen van de ademhaling, ademoefeningenademoefeningen, wisselwerking met het psychisch welzijn en in stand houdende factoren van verkeerde adempatronen. Je doet eigen ervaring op en je leert op verantwoorde wijze werken met ademoefeningen bij cliënten. Daarnaast wordt in de opleiding van 2018 aandacht besteed aan enkele inzichtgevende ontspanningstherapie oefeningen.

We ondersteunen je eigen persoonlijke ontwikkeling, zodat je ook stappen kunt zetten in je eigen leven. We zorgen voor een veilige plek waar je mag zijn zoals je bent. Tijdens de oefendagdelen en middels thuis-opdrachten kun je oefenen met het geleerde. Je krijgt hier persoonlijke schriftelijke supervisie over.

De opleiding vindt plaats op 6 zaterdagen van 10.00 tot 17.15 uur verspreid over een jaar en op 5 oefendagdelen van 4 uur. Er is momenteel een opleiding bezig. De eerstvolgende opleiding start in 2020. Je kan je voorintekenen om verzekerd te zijn van een plek, zie de regeling voorinschrijving in de Algemene voorwaarden. Je kan je ook vrijblijvend aanmelden als belangstellende, dan krijg je bericht als er nieuws is.

Kosten: 1490,- euro indien je de opleiding vergoed krijgt, bijvoorbeeld door je werkgever.  Als je geen vergoeding krijgt, krijg je korting en betaal je 919,- euro. De bedragen zijn inclusief 21% btw en inclusief 6 lesdagen, 5 oefendagen en supervisie. Indien je de kosten niet vergoed krijgt en moeite hebt met betalen, kun je gebruik maken van de Regeling gespreide betaling.

De opleiding is voor het maximale aantal studiepunten geaccrediteerd door de  SRVB (75 punten), de VVH (60 punten) en de FAGT. Andere accreditaties in overleg. Elke 2 jaar vindt er een opleiding plaats.

Meer informatie over deze opleiding