Opleiding Inzichtgevende Ontspanningstherapie en Imaginatie

De opleiding is geschikt voor zowel mensen met veel ervaring, als mensen zonder ervaring in het geven van ontspanningstherapie en imaginatie. Je maakt kennis met verscheidene lichaamsbewustzijns- en ontspanningsoefeningen en leert daarbij hoe je deze op verdiepende wijze toe kunt passen. Ook wordt er gewerkt met verscheidene technieken van verbeelding en imaginatie, met concentratieoefeningen, meditatieoefeningen, symbolische werkwijzen binnen ontspanning, suggestie en autosuggestie. Je leert de principes achter de oefeningen, waardoor je weet hoe je ze aan kunt passen aan jouw cliƫnten.

We ondersteunen je eigen persoonlijke ontwikkeling, zodat je ook stappen kunt zetten in je eigen leven. Op de lesdagen onderga je de oefeningen zelf en kun je rust vinden en genieten van wat we bieden. We zorgen voor een veilige plek waar je mag zijn zoals je bent. Tijdens de oefendagen en middels thuis-opdrachten ga je zelf aan de slag. Je krijgt hier persoonlijke schriftelijke supervisie over.

De opleiding vindt verspreid over een jaar plaats op 6 lesdagen op zaterdag van 10.00 tot 17.15 uur. Daarnaast zijn er 5 oefendagdelen.

De eerstvolgende opleiding start in 2025 in Almere. Je kan je voorintekenen om verzekerd te zijn van een plek, zie de regeling voorinschrijving in de Algemene voorwaarden. Je kan je ook vrijblijvend aanmelden als belangstellende, dan krijg je bericht als er nieuws is.

Kosten: 1590,- euro. Indien je de kosten niet vergoed krijgt en moeite hebt met betalen, kun je gebruik maken van de Regeling gespreide betaling.

De voorgaande opleidingen zijn allen voor de maximale 75 studiepunten geaccrediteerd door het Register Vaktherapie. In 2024 wordt opnieuw accreditatie aangevraagd. Op verzoek kan ook accreditatie aangevraagd worden voor de VVH (60 punten) en de FAGT. Andere accreditaties in overleg. Elke twee jaar vindt er een opleiding plaats. Indien je eerder aan de slag wilt, kun je overwegen om mee te doen met de opleiding ademtherapie, waar ook deels ontspanningstherapie wordt gegeven.

Meer informatie over deze opleiding

Reacties van deelnemers:

"Voor mij was de opleiding heel waardevol en ik voelde me thuis en gezien. Elke keer stapte ik blij in mijn auto om er weer voor te gaan". J.K.
"De opleiding was een stevige steun in mijn rug. Ik heb er veel van geleerd, zowel binnen mijn werk als persoonlijk". B. de K.
"Fijn om vanuit het oefenen en het zelf ervaren te kunnen leren" D.K.
"De docenten zijn heel vakkundig, steunend, accepterend en integer. De feedback op het huiswerk was zeer waardevol, ik heb er veel aan gehad. Het was een fijn jaar!"